Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Koszt podpięcia komputera do samochodu

Awatar użytkownika
RedOctober
User
User
Posty: 8
Rejestracja: 2012-04-05, 21:59
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

2012-04-15, 22:38

A chcesz wiedzieć ile kasuje serwis Jaguara za samo podpięcie komputera?? To nie są zwykłe samochody które maja tylko OBD i sieć CAN. Tam jest też sieć światłowodowa i zwykłym testerem to możesz sobie tylko posprawdzać proste błedy a nie przetstować całą sieć
Awatar użytkownika
łukaszmechanik
Mod samochody ciężarowe
Mod samochody ciężarowe
Posty: 12
Rejestracja: 2012-04-15, 19:52
Lokalizacja: sochaczew

2012-04-15, 22:42

Kolego nie wnikam nie mam styczności z takimi pojazdami.
Mercedes-Benz

TIR-SERWIS
Masz problem z dużym autem Dzwoń . Naprawy bieżące, Silniki, Skrzynie biegów Mobilny serwis kraj, zagranica, elektronika, pneumatyka.
tel:690-512-406 Sochaczew
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-04-18, 20:40

Trzeba kasować jak najwiecej - beda wieksze ceny bedzie lepiej dla wszystkich :) Wszystko idzie do góry.
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-04-18, 20:56

no właśnie konkurencja co zaniża ceny zabija nas wszystkich a wszystko drożeje
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-04-18, 21:13

dokładnie koledzy !!!! użytkownik nie wie ile sprzęt kosztuje !!!! Czemu serwisy kasują min. 150 zł a i tak ludzie di nich jeżdżą ??? moim zdaniem podłączenie powinno kosztować min 100 zł a przez tych gasicieli checka mamy przewalone. Panowie chwała prawdziwym DIAGNOSTYKOM a nie amatorom. <placze>
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
zloty01
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2012-04-21, 20:52

2012-09-08, 21:34

A ja nie kasuję za podpięcie do komputera-u mnie coś takiego nie istnieje.Ja naprawiam auto ,a ze do tego potrzebuję komputera i kilku kluczy i śrubokręt to jak mam tego klienta skasować?
-za podłączenie komputera ?
- za użycie śrubokręta?
- za użycie klucza takiego i takiego?
Przecież komputer jest narzędziem do naprawy.
A klienta kroję za moją wiedzę i solidność i to nie mało.I o dziwo na braki nie narzekam.A drugą fajną rzeczą takiego "krojenia" jest to że przyjeżdżają tylko konkretni klienci.A maruderzy że 30 za podłączenie i zrobienie "przy okazji" tego czy tamtego to dużo nawet nie zaglądają.I chwała im za to.
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-09-09, 21:27

bzdury. To Ty powinienes akcje charytatywne człowieku prowadzić !! to po co za naprawę bierzesz kasę to nie bierz nic tak jak za kompa. Albo guzik wiesz o komputerach i naprawach elektrycznych i elektronicznych albo jesteś po prostu jakiś kamikadze. Dzięki takim, jak Ty psuje się rynek usług ale dobrej myśli jestem bo tacy jak Ty długo nie pociągną....
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-09-09, 21:28

debili nie sieją sami się rodzą !!
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
zloty01
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2012-04-21, 20:52

2012-09-10, 05:39

carlos223223 pisze: To Ty powinienes akcje charytatywne człowieku prowadzić
A czy ja pisałem o robieniu za darmo?
carlos223223 pisze:Albo guzik wiesz o komputerach i naprawach elektrycznych i elektronicznych
Wierzysz w ten komputer jak w boga <boje_sie> ciekawe ile razy zrobił cię w balona.
carlos223223 pisze:debili nie sieją sami się rodzą
Ale ja cię nie obrażam.
Kasowaczy kontrolek jest w polsce całe mnóstwo.Ciekawe ilu z was potrafi naprawić bez kompa.Ciekawe ilu z was zanim podłączy kompa-popyta klienta,podniesie maskę....
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-09-10, 07:07

Przepraszam Cię zloty01, uniosłem się za bardzo !! Nie jestem gasicielem lampek tylko zawsze klientowi pomagam i doradzam. Tak masz rację, że komputer czasami robi w balona i przekonałem się o tym 2 razy no ale trzeba było do tego dojść. W dzisiejszych czasach bez kompa anie rusz ale bez niego też trzeba pracować.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-09-10, 18:16

Nie oszukujmy się trzeba by albo być farciarzem albo wróżbitą ewentualnie marnotrawcą czasu i pieniędzy żeby do auta z np 2011r podchodzić bez odpowiedniej diagnostyki! Jeśli w odpowiedni sposób i odpowiednim sprzętem zrobisz diagnostykę to komputer cię nie oszuka bo on ci nie mówi czy to jest dobre czy nie dobre tylko pokazuje pewne wartości a ty musisz wiedzieć czy one są takie jakie powinny być
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
InRed
Mod pogaduchy
Mod pogaduchy
Posty: 531
Rejestracja: 2012-05-28, 21:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

2012-09-10, 20:20

Ej, co chcecie. Jest facet jasnowidzem, albo ma takie doswiadczenie, ze tylko autko zobaczy i juz wie co jest :):) :):) Takiego mechanika mi trza :D

Pozdrowki
zico

2012-09-10, 21:24

W 100% zgadzam się ze zloty01. To ci co kroją klientów za samo czytanie błędów zamiast naprawę tylko rynek psują i opinię prawdziwym mechanikom.
InRed, chyba nie do końca zrozumiałaś o czym on pisał.
Awatar użytkownika
silvox
Początkujący
Posty: 49
Rejestracja: 2012-09-07, 06:31
Lokalizacja: małopolskie

2012-09-11, 10:40

InRed pisze:Takiego mechanika mi trza
Ale chyba nie do opieki nad autem... <boisie>
Obrazek
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-09-11, 12:27

<haha>
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mechanik”