Rankomat Boomerang Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Kody błędów scania PL

Moderator: łukaszmechanik

Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1686
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2013-06-21, 06:37

Kody błędów do scanii w pdf.

Kod: Zaznacz cały

http://forum-mechaniczne.pl/dload.php?action=file&id=13
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2013-07-05, 20:49

kolego edc ms5 na rzedowej pompie to juz troche przeżytek ale jeszcze pare sztuk jeździ .
A i pamietajcie te kody beda sie zgadzaly tylko ze scaniami na pompie
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1686
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2013-07-06, 20:11

Wiem ale innych nie posiadam a może komuś się przydadzą.
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2014-04-20, 11:50

podciągne trochę temat i dodam że w scaniach seri r kody błędów odczytuje sie za pomocą licznika co do tych kodów mogę pomóc gdyby zaistnaiła taka potrzeba
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
bee1q1
VIP/Mechanik
VIP/Mechanik
Posty: 233
Rejestracja: 2013-01-25, 14:15
Lokalizacja: Wrocław

2014-04-20, 13:16

Ja się tam ciężarowymi nie interesuję ale się z ciekawości zapytam za pomocą licznika na desce rozdzielczej ?! czy jakiś tam tester diagnostyczny ? :D
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę :D

Pomogłem? Postaw browarka :)
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2014-04-20, 19:48

Ja mówie tu o zwykłym użytkowniku Scani wchodzi w menu i odczytuje kody błędów bez żadnego sprzętu przed kodami wyświetla sie nr jednostki podaje nr jednostki i kod ja jestem w stanie opisać wstępnie o co chodzi
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1686
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2014-04-21, 07:50

Tak samo jest w volvo ale trzeba mieć spis tych usterek.
Awatar użytkownika
bee1q1
VIP/Mechanik
VIP/Mechanik
Posty: 233
Rejestracja: 2013-01-25, 14:15
Lokalizacja: Wrocław

2014-04-21, 14:43

Tak samo jest w volvo ale trzeba mieć spis tych usterek.


A to już wiem o co chodzi :D
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę :D

Pomogłem? Postaw browarka :)
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2014-04-21, 17:07

jeśli bedzie kod błędu i nr jednostki to ze scania pomoge
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2015-01-23, 12:53

kolego trzeba rozbebeszyć całą deskę jest to mikroprzełącznik od nawiewów nie powoduje to żadnego większego problemu
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
ziko
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2015-01-18, 00:05

2015-01-23, 13:42

Dzięki dawid2110 to znaczy że niema się za to brać!!!! <zdjecie>
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2015-01-23, 18:47

kolego to jest bardzo częsty błąd w scani i jedyny problem jaki z tego powodu może wystąpic jest taki że możesz zauważyć że czasem gdy ustawisz nawiew na nogi bedzie wiało gdzie indziej ale tylko czasem
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2015-01-23, 18:50

a tak ogólnie skąd jestes i jak tam autko sie sprawuje . Co przy nim robiłeś??
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
Sławekk
User
User
Posty: 1
Rejestracja: 2015-01-25, 20:46
Lokalizacja: Węgorzewo

2015-01-25, 21:11

Witam,
Mam pytanie czy macie może liste kodów błędów do SCANII na pompo-wtryski PD i HPI?
Będę wdzięczny za pomoc :)
Awatar użytkownika
ziko
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2015-01-18, 00:05

2015-02-02, 22:14

witam dawid2110
Mam jeszcze jeden problem ale nie z scanią tylko z vw sharan.Chodzi mi o taśmę pod kierownicą z ESP jest uszkodzona taśma na zwijaku.Czy można zamienić taśmę o nr.1J0959654J na takom 1J0959654AC używaną.
pozdrawiam <bezradny>

[ Komentarz dodany przez: Mechaniczny: 2015-02-03, 16:58 ]
Proszę utworzyć nowy temat inaczej post zostanie przeniesiony do śmietnika !!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka, elektronika, kody błędów”