Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Kody błędów scania PL

Moderator: łukaszmechanik

Awatar użytkownika
kamilex101kamil
User
User
Posty: 5
Rejestracja: 2013-10-14, 07:42

2015-04-02, 16:48

Witam. Poszukuje kodów błędów do scanii R. Chodzi mi o kody do wszystkich systemów scanii. Ktoś wie gdzie mogę to znaleźć?
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2015-04-06, 07:15

Watpie zebys znalazl cos takiego bo w scani te same kody bledow mowia o roznych zecczach. W zaleznosci od nr jednostki
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
kamilex101kamil
User
User
Posty: 5
Rejestracja: 2013-10-14, 07:42

2015-04-06, 11:14

Jednak cos takiego istnieje. Czy w programie sdp3 znajde coś takiego jak kody usterek?
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2015-04-07, 08:35

Jak najbardziej w sdp3 masz mozliwosc sprawdzania kodow. Tylko jesli masz sdp3 to po co ci opisy
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
kamilex101kamil
User
User
Posty: 5
Rejestracja: 2013-10-14, 07:42

2015-04-07, 15:52

Sdp3 jeszcze nie mam. Zastanawiam się nad kupnem razem z vci2. Jezeli program to ma to juz wiem ze biorę. Dzięki wielkie za pomoc.
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2015-04-07, 18:29

Jak kupisz to daj znac od kogo i za ile bo też myśle o kupnie
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
kamilex101kamil
User
User
Posty: 5
Rejestracja: 2013-10-14, 07:42

2015-04-08, 04:48

Jestem juz umowiony u Siemianowskich w Mławie. 1700zl sdp+vci +instalacja na dowolnym komputerze i krótki kurs obsługi. Czekam na komputer i jade do Mławy.
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2015-04-19, 09:22

Witam
i jak tam sdp3??? Koleś instaluje na dowolnym laptopie?? Podłączałeś już scanie ??? jeśli tak to jak połączenie stabilne??? Jaka wersja programu (która aktualizacja) . Czasami nie wziołeś odrazu z multi??
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
kamilex101kamil
User
User
Posty: 5
Rejestracja: 2013-10-14, 07:42

2015-04-20, 20:40

Program jak najbardziej OK wymaga trochę wprawy. Stabilne połączenie. Wersji programu nie pamietam :D na kazdym systemie zainstaluje i dowolnym laptopie. Multi pobrałem sam we własnym zakresie z chomikuj. Bardzo fajnie się współpracuje z tymi programami. Jednak scania to juz nie jest ta stara dobra czwórka. Trzeba pomyśleć nad zmianą taboru w przyszłosci.
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2015-04-21, 09:04

Jak wlaczysz program to u gory powinna wyswietlic ci sie wersja. A ktore mlode auta sa takie jak jej poprzednicy??? Niezawodnosc juz nie wruci . Scania dalej jest dobra tylko trzeba o nia dbac. W przypadku pytan czy to do programu czy scani sluze pomoca znam dosyc dobrze produkt
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
labs4
User
User
Posty: 1
Rejestracja: 2015-08-10, 12:03

2015-08-10, 12:22

Witam . Czy kolega był by wstanie rozszyfrować błędy z mojej scanii? Jest to scania r580
PDF z 2006 roku. Pisałem na różnych forach ale nikt nic nie odpowiada. Są to błędy nr.49412,
49414, 49158 i jeszcze pare innych a jednostka sterująca to 1763183 do wszystkich błędów ta sama. Zgóry dziękuje i pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka, elektronika, kody błędów”