Portal poświęcony motoryzacji oraz mechanice samochodowej Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl BeeSafe - ubezpieczenia OC AC Skup aut Poznań Skup aut Części do samochodów w Ucando

PCM Scan brak połączenia

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
bee1q1
VIP/Mechanik
VIP/Mechanik
Posty:233
Rejestracja:2013-01-25, 14:15
Lokalizacja:Wrocław

2014-04-13, 19:13

Cześć !

Ostatnio wpadł mi w ręce taki programik jak PCM scan . Nigdy wcześniej go nie używałem no i mam problem bo jak podłączam się no to mi nie czyta OBD II no a jak się podłączam Vagiem lub innymi moimi programami no to czyta normalnie . Wie ktoś o co chodzi bo jak coś to ja w sumie to już pobrałem ze 4 miesiące temu może jakaś aktualizacja weszła . Ma ktoś pomysł ?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bee1q1, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę :D

Pomogłem? Postaw browarka :)
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty:1688
Rejestracja:2010-03-11, 13:54
Lokalizacja:Polska
Kontakt:

2014-04-14, 15:49

Tak jest z tym programem, nie działa ze wszystkimi autami trzeba się posiłkować innymi programami, on jest przeważnie do aut chyba po 2004r i zależy też jaki masz kabelek czy kkl czy k + can
Awatar użytkownika
bee1q1
VIP/Mechanik
VIP/Mechanik
Posty:233
Rejestracja:2013-01-25, 14:15
Lokalizacja:Wrocław

2014-04-14, 17:06

Mam dwa rodzaje ...
on jest przeważnie do aut chyba po 2004r

Może być o tym nie pomyślałem no ale dobra zobaczę na inych autkach :D
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę :D

Pomogłem? Postaw browarka :)
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty:771
Rejestracja:2012-02-25, 17:07
Lokalizacja:Kielce

2014-04-20, 11:54

po 2004r wchodzi w gre tylko k +can
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
bee1q1
VIP/Mechanik
VIP/Mechanik
Posty:233
Rejestracja:2013-01-25, 14:15
Lokalizacja:Wrocław

2014-04-20, 14:25

No ja wiem wiem tylko chciałem się dowiedzieć bo są programy magiczne co czytają kkl po 2004 po prostu że jeszcze aktualizacja nie wyszła bo szczerze mówiąc mało wiem o tym PCM scanie bo po prostu go nie używałem .
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę :D

Pomogłem? Postaw browarka :)
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty:771
Rejestracja:2012-02-25, 17:07
Lokalizacja:Kielce

2014-04-20, 19:42

No z tego co ja wiem to po 2004 r to tylko połączenie po magistrali can
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”