Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Jaki programik do włączenia świateł na stałe

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
PHOENIX
User
User
Posty: 13
Rejestracja: 2012-11-11, 09:17

2012-11-11, 15:44

witam

jakim programem można załączyć na stałe światła w samochodzie , wiem ze są takie ale nie znam ich nazwy , można w tym programie pozałączać sobie kila rzeczy które normalnie są wyłączone .
jeśli ktoś wie to pisać śmiało

dzięki
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez PHOENIX, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Warsztat24
Początkujący
Posty: 74
Rejestracja: 2012-06-12, 08:53

2012-11-13, 15:23

Ja też jestem ciekawy:) bo o takim czymś nie słyszałem.
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1682
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2012-11-13, 18:26

Nie ma chyba takiego programu do każdego samochodu są indywidualne do każdej marki do citroenów/peugeotów jest np. interfejs Proxia/Lexia który ma taka możliwość.
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-11-13, 19:40

no dokładnie zależy do jakiego auta
są uniwersalne np kts ale sporo kosztują a i tak nie zrobią wszystkiego
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
PHOENIX
User
User
Posty: 13
Rejestracja: 2012-11-11, 09:17

2012-11-13, 20:02

zgadzam się z dawidem , ze sa takie programy ale niestety nie potrafią wszystkiego, co nie zmienia faktu ze dobrze by było taki mieć ,

mówisz ze kts potrafi takie coś , zobaczymy czy tak jest faktycznie , to kts to pełna nazwa?
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-11-13, 20:06

Najpierw to ustalcie jaki interfejs. Do alfy nie widziałem typowego fejsu. Robi się to vag kkl lub elm327.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
zico

2012-11-13, 21:31

Alfy to chyba FiatECUScan robi.
Awatar użytkownika
PHOENIX
User
User
Posty: 13
Rejestracja: 2012-11-11, 09:17

2012-11-14, 17:42

carlos223223 pisze:Najpierw to ustalcie jaki interfejs. Do alfy nie widziałem typowego fejsu. Robi się to vag kkl lub elm327.
mam oba kabelki , mam tez rożne programy , ale nie ma w tych programach takich bajerow , dlatego pytam jakie programy maja takie funkcje , i nie chodzi mi również tylko o alfy , ale na inne marki tez by było fajnie mieć coś .
zico

2012-11-14, 18:04

Sprawdzałeś ten co pisałem? Akurat możliwości o które pytasz pewnie ma tylko płatna wersja, ale nic tańszego i tak nie znajdziesz.
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-11-14, 20:26

vagiem można w vw takierzeczy zrobić tylko trzeba umieć ten program wykożystywać i wiedzieć w jaiki kanał wejść .
co do ktsa to nie program lecz cały tester i to cholernie drogi
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-11-15, 22:17

kts nie wszystko zrobi. Co do alfy nie mam pojęcia czy to programem da się zrobić.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-11-19, 18:57

takjak pisałem są uniwersalne ale i tak nie wszystko zrobią
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
Warsztat24
Początkujący
Posty: 74
Rejestracja: 2012-06-12, 08:53

2012-11-24, 11:23

To napiszcie jakim programem i w jakich autach udała się wam ta sztuka
Awatar użytkownika
silvox
Początkujący
Posty: 49
Rejestracja: 2012-09-07, 06:31
Lokalizacja: małopolskie

2012-12-23, 11:30

Mechaniczny pisze:Znalazłem instrukcję
Jest to scan programu OP-COM, który można użyć do każdego Opelka..
Uważajcie przy grzebaniu - niektóre funkcje włączone OP-COMem nie można nim wyłączyć, czasem da się TECHem, ale też są problemy ..
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”