Rankomat Boomerang Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Czy warto kupić AutoComa?

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-10-06, 10:11

raptus1984, w końcu ktoś ma oprócz mnie autocoma. To dobry sprzęt.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2013-07-02, 08:40

Witam odnawiam temat . Polećcie jakiś sprawdzony w rozsądnych pieniądzach bo decyduje sie na zakup
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1686
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2013-07-02, 12:01

W linku z podpisu carlosa jest sklep z ponoć sprawdzonymi AC ale i w wyższej cenie ale coś za coś najlepiej skontaktuj się z carlos223223,
Awatar użytkownika
autoskan
User
User
Posty: 9
Rejestracja: 2014-07-07, 20:53
Lokalizacja: woj.Pomorskie

2014-07-07, 21:46

Ja mam 2013-1 i w nissanie primera p12 diesel z silnikiem sie nie polaczyl.
Awatar użytkownika
Tomas81
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2014-07-06, 21:46

2014-07-08, 13:36

No ja dzisiaj mam chinola z ciekawości pożyczyłem od znajomego pobiegam po warsztacie z nim i postaram dać znać na wieczór co i jak
Awatar użytkownika
Tomas81
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2014-07-06, 21:46

2014-07-08, 21:25

Dobra to jedziemy
Toyota avensis 2,0 D-4D 2010r
odczyt kodów usterek silnika no i kasowanie,podstawowe regulacje,podgląd parametrów w czasie rzeczywistym
Hamulce i ABS odczyt kodów błędów kasowanie podgląd takie jak prędkość kola z czujnika abs podstawowe regulacje
Hamulec postojowy cofanie zacisków i błędy
immobilizer odczyt i kasowanie
SRS odczyt i kasowanie
jeszcze funkcje różne chodzi o nadwozie zamki takie tam nie sprawdzałem ale jest,reset kontroli serwisowej
Toyota avensis 2006 2,0D-4D
to samo co powyżej (ręczny inny :)) no i kodowanie kluczyków jest
Toyota corolla 1.4D-4D
Silnik tylko obd mi poszlo odczyt i kasowanie

ABS odczyt kasowanie i parametry
SRS nie poszło
Funkcje różne nie próbowałem
immobilizer odczyt kasowanie tyle tylko sprawdzałem
Citroen C5 2008r 1.6HDI
Silnik odczyt kasowanie,dane czasu rzeczywistego coś jeszcze tam było ale nie było czasu na zabawe
Hamulce ABS odczyt kasowanie,podgląd,odpowietrzanie
SRS odczyt kasowanie
W funkcje różne poloczylo z BSI sterowanie lampami,ciśnienie w kolach dodawanie nowego zaworka
Nie wchodziłem w klime
Reno laguna 2004r 1.6
silnik odczyt kasowanie podgląd rzeczywisty
ABS hamulce cofanie zacisków odczyt błędów kasowanie
Poduszka poszła odczyt kasowanie
Dalej sie nie bawiłem
Pasat 2009 1.9 TDI PD
Silnik odczyt kasowanie live data
Hamulce ABS odczyt kasowanie cofanie tłoczków
SRS odczyt kasowanie
funkcje różne bogato tam było procedury bardzo proste dziecko moze się bawić nie trzeba byc cykniętym
A jeszcze byla insygnia i corsa bardzo ładnie działało silnik abs kasowanie inspekcji
wypalanie pdf jak i stan dodatku i reset po napełnianiu
Nie wchodziłem w wszystko w każdym samochodzie brak czasu
Ogólnie chinol chodził ladnie stabilnie nie cięło kumpel kupił go z chin strony nie będę reklamował :) zapłacił za niego 57 dolców doszła przesyłka ale zamawiane było więcej rzeczy tak wiec waga inna
Zawsze bierzemy w dwójkę od jednego jak czegoś nie ma na stronie to nam zamówi na płycie z CDP byla instrukcja jak zainstalować jak i fil jak to zrobić krok po kroku jedno mnie zacięło na filmie to to ze xp był chinski a ja chińskich znaków nie znam i przez to sie trochę pogubiłem
A poszedł z fordem mondeo jak i transit fiesta wszystko po 2006r
Jak za cene 60dol nie pełne na początek to uważam to za bardzo dobry wybór tylko ta cena z aledrogo mnie dziwi 1500 za chinola
za to można mieć clipa. PP2000 Lexia 3,VAS 5054a no i to styknie na początek do tego autocom
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1686
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2014-07-09, 16:04

Tomas81, przydatne info :) piwko się należy pewnie się komuś przyda, czasami jest tak że nie chce się połączyć przy danym modelu warto wtedy próbować przez inne marki z tymi samymi silnikami.
Awatar użytkownika
dobolsgarage
Początkujący
Posty: 62
Rejestracja: 2014-07-29, 08:04
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

2014-07-29, 08:53

Problem jest z Passatem USA 2.0 TFSI.
Poprostu nie ma w spisie silnika o takim oznaczaniu i z niczym innym sę nie polączy.
Ale u gory macie taka magiczna ikonke GEN (Generic) i przez to śmigaja wszystkie auta (silniki), których nie ma w spisie a na pewno wiecie że wynalazkow i nietypowych jexdzi pełno.

Uzywam tego od 2 lat i jestem mega zadowolony.


Audi TT jest problem w połączeniu się z Climatronic
jak cosik mi się przypomni to dam znać :)

P.S. kupiony był dokładnie z linku carlos222332 drożej jest ale nie miałem żadynch problemów mechaniczny. Programowo raz miałem problem i nawet po upływie gwaracji bezproblemowy kontakt i darmowa pomoc.
Czasami zaplacic więcej......
Obrazek
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1686
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2014-07-29, 17:45

Z tego co wiem autocom ma problem z Mitsubishi Pajero z ok 2003r nie ma takiego rocznika po wyborze modelu, może ktoś dał radę z tym rocznikiem ?
Awatar użytkownika
dobolsgarage
Początkujący
Posty: 62
Rejestracja: 2014-07-29, 08:04
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

2014-07-29, 17:56

Pajero III modelowo 99-06 diagnostycznie od 2003 w wersji 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1686
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2014-07-29, 18:21

Dokładnie zły rocznik podałem problem był właśnie z rocznikiem 2001 a tak jak piszesz diagnostyka od 2003r.
Awatar użytkownika
dobolsgarage
Początkujący
Posty: 62
Rejestracja: 2014-07-29, 08:04
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

2014-07-29, 18:24

Próbowałes przez Gen? Masz do góry taki znaczek paragrafu i napisne obd.
Obrazek
Awatar użytkownika
dobolsgarage
Początkujący
Posty: 62
Rejestracja: 2014-07-29, 08:04
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

2014-07-30, 21:06

Która masz wersję? 2011 czy 2013
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”