Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Czy warto kupić AutoComa?

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
jerko
User
User
Posty: 1
Rejestracja: 2012-05-23, 12:52

2012-06-26, 07:41

U mnie bezprzewodowo pracuje super.
Porównuje dane z KTS'em 570 i wszystko ładnie śmiga. Są nawet samochody w których AutoCom lepiej pracuje.
W phaeton'ie wyłapał błędy których nie widział cdif/2. Drobnica ale jednak. Felerem jest brak opisów wartości przy niektórych pojazdach (np. phaeton) i trzeba się domyślać. Ale jako drugi (lub kolejny) tester na firmie jest super zakupem. Szczególnie za tą kasę.


PS> przy połączeniu bezprzewodowo należy wpisać kod urządzenia którego nigdzie nie ma w dokumentach. U mnie było 0000 ale wiem, że bywają 1111
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1685
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2012-06-26, 08:25

Dzieki za info przyda się nie jednej osobie.
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-06-27, 13:20

carlos223223 pisze:Na razie nie ma go jeszcze w sprzedaży. cdp plus nie ma wcale możliwości połaczenia bezprzewodowego. Dam znać jak więcej aut przetestuję.
CDP plus czym sie rozni od zwyklego autocoma - i czy masz oryginal czy już są podróbki :)
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-06-27, 19:44

Co sądzicie o tych aukcjach :
http://allegro.pl/autocom-cdp-pro-8-ada ... 67521.html
ten ma 8 adapterow

a ten nie ma nic i drozszy:
http://allegro.pl/autocom-v3-cars-pl-os ... 67494.html

Oba mają NAJNOWSZY SOFT 2011 release 3.

Doradzcie cos - bo chce na dniach kupić.
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-06-27, 22:42

kiko ta druga aukcja wygląda lepiej za 999zł. Jeśli chcesz naprawdę pewnego autocoma pisz na pv. Ja mam w wersji mix i śmiga elegancko. Może też być w wersji 3. A tak na marginesie to ciekaw jestem kto wykorzysta te funkcje z realise 3 bo 1 i tak fajnie działa. Co do cdp plus trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Jak pisałem mam na testach i będę na bieżąco wszystko opisywał. Dodam tylko, że plus jest szybszy i stabilniejszy w pracy jak na razie. :-)
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-09-20, 19:32

Ponawiam temacik.

Jest autocom plus na allegrodo - powiedzcie mi czy pchać się w nowość ?
Bo przyznam sie że jeszcze nie kupiłem mimo że sporo nad tym myślałem.

Ogolnie może by tak napisać co autocom potrafi ? i jakie nowości są w PLUSIE ?
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-09-21, 06:50

Ja osobiście mam na testach autocom cdp+ i bardzo go sobie chwalę. Szybciej nawiązuje połączenie i jest stabilniejszy w pracy. Dużo ciekawych funkcji, rozszerzone możliwości diagnostyki. Za te pieniądze szczerze polecam. Jeśli kogoś interesuje zakup pewnego działającego autocoma niech da znać na @ bądź prv.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-09-23, 07:47

Wszystko zalezy od ceny. Na aledrogo mozna juz kupic za 899 albo za 1199
Są trzy wersje takich urzadzen. Wiem że różnią sie dlugoscia kabla, kolorem oraz jakoscią :
QUALITY A B i C

Plus ma wejscie karty pamieci oraz informuje usera migajacymi diodami w roznych kolorach
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-09-29, 13:56

carlos223223, Możesz jakieś zdjęcia podesłać jak to wygląda oryginalny zamiennik ?

Czy posiada świecące diody?
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
silvox
Początkujący
Posty: 49
Rejestracja: 2012-09-07, 06:31
Lokalizacja: małopolskie

2012-09-30, 12:05

kiko pisze:oryginalny zamiennik ?
Proszę cię ... albo oryginał, albo zamiennik ...
Obrazek
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-09-30, 14:42

silvox pisze:
kiko pisze:oryginalny zamiennik ?
Proszę cię ... albo oryginał, albo zamiennik ...

Proszę cię .... są już dawno podróbki zamienników

Oryginał to oryginał
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-09-30, 16:21

W tej wersji, którą ja posiadam nie ma diodek ale następcy już mają. Nie będę wysyłał Ci swojego bo nie ma sensu. Poproszę znajomego o fotki to podeślę.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-09-30, 18:52

ok - to czekam-y :)
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
silvox
Początkujący
Posty: 49
Rejestracja: 2012-09-07, 06:31
Lokalizacja: małopolskie

2012-10-01, 09:48

kiko pisze:podróbki zamienników
No co Ty ? ?
Miałem tylko takie wrażenie, że to wręcz wykluczające się słowa .. <boisie>
Człowiek całe życie się uczy ... <chatownik>
Obrazek
Awatar użytkownika
raptus1984
Początkujący
Posty: 56
Rejestracja: 2010-05-02, 10:55
Lokalizacja: malbork

2012-10-06, 07:22

kupilem auto-coma jakies 2 miechy temu i powiem ci ze łaczy sie bez zadnego problemu,jeszcze nie bylo sytuacji aby czego nie ogarnol kosztowal mnie 1200zl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”