Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Bosch esi tronic i kts

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
diagnostic
Początkujący
Posty: 75
Rejestracja: 2012-02-18, 11:09

2012-02-18, 14:37

Witam zaczynam przygodę z diagnostyką samochodową co polecacie na początek? myślałem nad kts-em ile kosztuje jego aktualizacja i co ile sie ja przeprowadza?
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1682
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2012-02-18, 19:27

Jeśli chodzi o początek to troche drogi ten początek :) KTS nie jest tani w utrzymaniu wiem że są chyba cztery aktualizacje w ciągu roku ale jeśli chodzi o cenę to nie wiem.
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-02-19, 14:28

Kts to drożyzna ale dobra (za taką cenę wypadałoby).
Na początek proponuję autocoma cdp pro. Sam na nim pracuję i jestem zadowolony. Za te pieniądze jest ok.
http://motoallegro.pl/tester-autocom-cd ... 03778.html
Tu masz link do aukcji naprawdę polecam. Powołaj się na mnie jeśli się zdecydujesz. 3m_sie 3m_sie
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
diagnostic
Początkujący
Posty: 75
Rejestracja: 2012-02-18, 11:09

2012-02-19, 17:42

Jeśli mial bym kupowac autocoma to kupil bym full zestaw czyli osobowe i ciezarowe ale czytalem opinie ze nie wszystkie kable działają
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-02-19, 18:21

BOdajże w jednym kablu do iveco jest problem. Nie słyszałem o innych.
Rzeczywiście mix jest dobry - sam go posiadam. Polecam.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-03-20, 20:30

Czy autocom-em da sie wypalac filtry czastek stalych?
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-03-20, 22:23

Osobiście nie robiłem ale podobno ktoś deaktywował dpf.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-03-21, 18:19

Deaktywacja a wypalanie to różnica z deaktywacją nie jest tak łatwo co do wypalania to w tym jest dobry KTS ale i tak trzeba pamiętać że wypalanie da się przeprowadzić tylko jeśli DPF nie jest zabity mocniej niż 80 % jeśli jest bardziej to jest inny sposób dużo trudniejszy
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
VW
Automistrz
Posty: 166
Rejestracja: 2010-04-25, 10:22

2012-03-21, 19:33

Jaki ten sposób ??
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-03-22, 18:11

trochę rzemieślniczy ale najczęściej się udaje . Trudniejszy sposób polega na wycięciu dpfu i wypaleniu go za pomocą palnika gazowego :P następnie montaż i dopalanie z kompa
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
Bodek
User
User
Posty: 7
Rejestracja: 2012-03-07, 09:46

2012-03-23, 19:40

kiko pisze:Czy autocom-em da sie wypalac filtry czastek stalych?
Da się.
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-03-25, 08:22

Nie wiem po co powciskali takie filtry - kolejne koszta i zabawa z autkiem - głupota moim zdaniem - wiem że to dla środowiska itd itd itd ale ... szkoda gadać
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-03-25, 10:55

Ekologia swoją droga a ogólnie producenci coraz bardziej projektują auta żeby serwis miał większe zyski. Najlepsze np jest to że w nowszych oplach sterowniki silnika sa montowane za lewym nadkolem przy samym zderzaku . Miejsce najczęściej bite i narażone na największy syfff
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-03-25, 12:04

Wszystko przez normy Euro, najgorzej mają właściciele ciężarówek i autobusów, bo pompy Ad-Blue kosztują i sondy na rurze wydechowej też i to wchodzi w grube tysiące
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-03-25, 16:53

Wszystko drożeje i nic na to nie poradzimy.
Pozdrawiam Kiko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”