BĄDŹ FACETEM
W SWOIM GARAŻU
Zrejestruj się już teraz na największym forum dla mechaników!
Pomagamy każdemu w naprawie kochanego auta
Rejestracja



 Ogłoszenie 

Sklep z regenerowanymi częściami: Reparts.pl - regeneracja części samochodowych



Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: duzy , pobor , pradu , za

Za duży pobór prądu.
Autor Wiadomość
stjepan 
Mechanik
na Wałbrzych!



Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 237
Skąd: się tu wziąłeś?

421.0 KM
Wysłany: 2010-06-02, 19:27   Za duży pobór prądu.

Panowie, ogarnąłem radio(naviheaven 4x60W) taniocha ale zadowolony jestem i jest problem bo jak dam na pin 7 i 4 stałe +12 to pobór(samego radia) na wyłączonym radiu wynosi
0.1A, jeśli podepnę normalnie(po zapłonie) do 7 stałe +12 a do 4 (na pamięć) +12 po stacyjce
to na wyłączonym radiu, włączonym zapłonie pobór( samego radia) wynosi 0.08A.
I nie rozumiem o co lotto już :D
Fajnie wszystko tylko to mnie gryzie <cry>.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Krzysztof
User


Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 10
Otrzymał 1 piw(a)

10.0 KM
Wysłany: 2010-06-02, 19:46   

Czegoś tu nie rozumiem... skoro pin 4 to pamięć to dlaczego tam podłączasz prąd ze stacyjki?? Stały prąd z akumulatora powinien iść na pamięć a ze stacyjki na zasilanie radia.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
stjepan 
Mechanik
na Wałbrzych!



Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 237
Skąd: się tu wziąłeś?

421.0 KM
Wysłany: 2010-06-02, 19:59   

....nie dodałem, że tak i tak próbowałem, we wszystkie strony :D
Bo oryginalnie jak w astrze f przystało było tak że mi na to radio szło tak jak napisałem w pierwszym poście, ze stacyjki na pamięć i musiałem przerobić.
Wszyscy mają czerwony i żółty przewód a ja czerwony i czarny :O
No i o to się rozchodzi że ja chcę radio bez stacyjki, chciałem żeby było na I po stacyjce ale się u mnie nie da;/ na II to lipa bo jak zgaszę silnik to gaśnie radio a żeby grało to musi być na II;/ Wszystko już ok tylko ten pobór.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Krzysztof
User


Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 10
Otrzymał 1 piw(a)

10.0 KM
Wysłany: 2010-06-02, 20:37   

A jaki masz pobór jak podłączysz samą pamięć?
Możesz przecież 4 i 7 podłączyć z jednego kabla, z akumulatora.
I ewentualnie na 7 zrobić wyłącznik tak aby można było odłączyć zasilanie w razie czego, jakby prąd zżerało czy coś.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
stjepan 
Mechanik
na Wałbrzych!



Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 237
Skąd: się tu wziąłeś?

421.0 KM
Wysłany: 2010-06-03, 10:00   

sama pamięć ma 0.02A Jak podłączę osobno to jest ok, pobór 0.05 mi wyszło ostatnio po 10 minutach.
Właśnie to podłączenie razem z jednego kabla daje 0.1A. Nad wyąłcznikiem myślałem ale nie mam go gdzie wsadzić. Dokłądnie nie wiem jaki pobór maksymalny może być w Astrze F ;/
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
stjepan 
Mechanik
na Wałbrzych!



Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 237
Skąd: się tu wziąłeś?

421.0 KM
Wysłany: 2010-06-05, 13:16   

Już jest ok.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Dyrektor 
User
Dyrektor


Wiek: 42
Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 358
Otrzymał 3 piw(a)
Skąd: Podkarpacie

669.0 KM
Wysłany: 2010-06-05, 19:22   

Napisz Stiepan jak zrobiłes - może innym się też kiedyś przyda...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
stjepan 
Mechanik
na Wałbrzych!



Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 237
Skąd: się tu wziąłeś?

421.0 KM
Wysłany: 2010-06-11, 14:44   

Po pół godziny spadło do 0.02A, nie wiem jak, nie wiem co ale jest dobrze :D
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
.::Pani Reklama::.

19676317
forum@forum-mechaniczne.pl

Dołaczył : Dawno Temu
Posty : 5000
Skad : Z Forum






Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB GroupWersja forum na komórkę
stat4u